به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسن کامیابی مسک صبح شنبه در نشست خبری اظهارداشت: فرش دستباف خراسان جنوبی با سابقه بیش از 600 سال در تمام بازارهای خارجی فرش دارای برند بوده و شناخته شده است و به علت هماهنگ بودن با سلیقه بازارهای هدف همواره مشتریان خود را دارد.
وی ادامه داد: تولید کنندگان عمده فرش استان با استفاده از مواد اولیه مرغوب و رنگ های استاندارد توانسته اند اعتماد مشتریان فرش را به دست آورند.
وی افزود: از محل صادرات فرش دستباف سالانه حدود 20 میلیون دلار ارز وارد استان می شود که این فعالیت، کمک خوبی به اقتصاد منطقه و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر می کند.
کامیابی مسک تصریح کرد: بیش از چهار درصد صادرات فرش ایران متعلق به تولیدات فرش خراسان جنوبی است و آمریکا، آلمان، ایتالیا و دیگر کشورهای اروپایی از عمده کشورهای مشتری فرش استان هستند.
فعالیت 50 هزار بافنده در خراسان جنوبی / مرجع معتبری برای صدور گواهی نامه فرش وجود ندارد
وی بیان کرد: حدود 50 هزار نفر به صورت تمام وقت، پاره وقت یا فصلی در استان به تولید فرش اشتغال دارند.
کامیابی مسک در مورد صدور گواهی نامه معتبر برای فرش دستباف استان اظهار داشت: هیچ مرجع معتبری برای صدور گواهی نامه فرش استان ها وجود ندارد و فقط شناخت مشتریان از فرش و حفظ اصالت های طرح و رنگ ایجاد کننده برند برای فرش منطقه است.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و بافندگان فرش دستباف خراسان جنوبی ادامه داد: صادرات فرش استان در 5 ماهه اول امسال حدود 65 هزار مترمربع بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش نسبی دارد.
کامیابی مسک بیان داشت: علت کاهش صادرات نیز اطلاع صادرکنندگان از تحریم فرش ایران از اول مهر 89 بود که برای حفظ بازار و مقابله با تحریم در نیمه اول سال 89 بیش از نیاز به بازار آمریکا به این کشور فرش صادر کردند.
وی با اشاره به این که آمریکا از بازارهای اصلی فرش استان است، افزود: فرش ایران از اول مهر ماه سال گذشته فقط توسط آمریکا تحریم شد اما صادر کنندگان سعی کردند با به دست آوردن بازارهای جدید مثل چین و روسیه از عوارض این برنامه بکاهند.
به گفته وی، بیش از 90 درصد تولیدات فرش استان صادراتی است و از آنجا که نمایشگاه بین المللی فرش و کفپوش "موتکس آلمان" یکی از تاثیرگذارترین نمایشگاه های فرش دنیاست و در ژانویه برگزار می شود به طور معمول فرش استان نیز در ماه های آذر و دی صادر می شود.
نظر شما